04 oktober 2015

medlemsmøte 29.9.2015

Vi fikk besøk av Thorild Instebø fra Horten. Hun har nå et eget studio på Karjohansvern der det er flere kunstnere som deler plass og er vakter på åpent studio på søndag.

Hun fortalte fra starten av sitt quilteliv, med kurs og nye teknikker. Da papirsømmen kom, begynte hun å lage eget design og snart holdt kurs på det.

Hun har deltatt på utstillinger og konkurranser, både i Norge og utlandet. Teppet med lønneblader vat pris på utstilling i USA, og det geometriske teppet i rødt, sort og hvitt var med på en bandreutstilling i Norden.

Thorild har også laget en del mønstre for salg, og et par med griser hadde hun med seg til oss.

Her er et tips til adventskalender nå som det nærmer seg jul.

Takk for en koselig kveld, Thorild.

Vis og fortell

Anne-Berit viste fram det doble sengeteppet i double-weddingring blokker. Det har vært på gang i mange år, og her var mange kjente og kjære stoffer flere kjente igjen, i blokkene. Nå hadde Heide quiltet det store teppet.

Heidi hadde også quiltet det blå og røde sjerneteppet til Anne-Berit. Det kan se enkelt ut, men teppet var ikke raskt å sy, selv med dagens hurtigteknikker.

Inger-Johanne og Inger sydde sammen både sekk og veske til det lyse strikketøyet.

Inger-Johanne hadde også sydde et teppe til tepper-som-varmer.

Trine er fortsatt god på å ta av hva man har, og når sønnen skulle få sengeteppe til dobbelsenga, ble det hentet fram stoffer fra nesten 25 år tilbake og framover. Det var mange som kjente igjen gamle favoritter (eller noen de fortsatt sparer på!)

Den blå stjerneduken ble til fra en blokk hun hadde til over da hun sydde stjerneteppet sitt.

Det er ikke lenge siden quiltelaget var på busstur til Maurtua. Her er et av de veskemønstrene som var å få kjøpt, alledrede blitt til en veske.

Åsne hadde sydd seg et slumreteppe med log-cabin blokker som Heidi har quiltet.

Heidi likte Åsnes versjon så godt, så hun kjøpte stoffer og sydde sitt eget slumreteppe med log-cabin blokker.

I løpet av sommeren ble dette lyse stjerneteppet også sydd, og nå var nesten en arbeide med brodert julemotiv ferdig.

Husk at til julemøte er det engler som står i fokus for klessnor-konkurransen. Om du har lyst til å tenke på noe nytt til jul, så kan du jo se etter noe med engler på?

 

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...