10 april 2016

Tepper som varmer lørdag 9. april 2016

Lørdag 9. april møtte 27 damer opp på Thon hotell for en hel dag med fokus på tepper til sykehuset.

På programmet stod log-cabin-blokken i flere variasjoner og teknikker, og Anne Berit Pedersen og Beryl Mikkelsen delte med seg av gode tips og ideer.

Log-cabin: remser og spesial-linjal

Anne Berit viste oss ulike måter en log-cabin-blokk med like brede remser kan settes sammen til flere ulike mønstre. Hun hadde med seg et stort teppe sydd fra rester. Deretter viste hun oss hvordan vi kunne sette sammen blokker sydd fra smale og brede remser i ulike mønstre, blandt annet vindmøller, bomber, og hjerter.

Hjerteteppene var sydd spesielt med tanke på denne dagen og sykehuset.

Hun hadde også et par gode tips om hvordan vi kunne skjære med spesial-linjalen og viste oss smarte måter å merke sømrekkefølgen på.

Her gjelder det å holde orden på remser og tunga rett i munnen når en syr for å sy i riktig rekkefølge.

Før lunsj var det mange som begynte på blokker med tynne og brede remser. Alle hadde et bord hver seg og fikk sydd mye.

Lunsjen fikk vi servert i spisesalen, - kokt laks først med kake til desserten.

Log-cabin: papirsøm og tilfeldig søm

Beril tok over etter lunsj og gav oss masse gode tips på hvordan vi syr best på papir og hvor vi kan finne gratismønstre på internett som kan printes ut hjemme.

Deretter viste hun oss hvordan hun syr en mer tilfeldig log-cabin-blokk der det ikke er gitt noe system på hvilket stoff som skal hvor eller rette vinkler.

Bak Beryl her henger et vanlig log-cabin teppe, et grått og gult med skeive blokker på papir, og et med tilfeldige skeive blokker (bak Inger, oppå Anne Berits tepper).

Noen forsøkte seg på skeive log-cabin, både på papir og i fri teknikk, mens andre fortsatte på blokker de startet på før lunsj. Et par topper ble klare før dagen sluttet.

Takk for ale tips og all hjelp denen dagen, Anne Berit og Beryl!

Melomtreff med tepper som varmer

Tirsdag 12. april kan de som vil møte på Vandrehjemmet kl. 18 -21 for å sy mer på toppene og få vatt og bakstykke til de ferdige toppene.

Vel møtt!

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...