28 mars 2015

medlemsmøte 24. mars 2014

Vi sydde små blomster som kan være nålepute på toppen av trådsnella. Merete hadde pakket sykit samt viste og fortalte underveis mens Lene hadde med golfpinner.

Vi syr til tepper som varmer tirsdag 14. april. Møt opp på Vandrehjemmet og sy mellom kl. 18 og kl. 21.

Vis og fortell

Beryl viste fram en fantastisk syboks hun hadde sydd etter mønster fra Bente Tufte. Det var mange deler og mye arbeid, men om man syr punkt for punkt etter viledningen, så blir alle delene sydd sammen på riktig og beste måten.

Mette har sydd konfirmasjonsteppe til barnebarnet. Piken valgte fargene blått og hvitt, og hjertene ble applikert for hånd for flere år siden. I vinter ble resten av blokkene sydd sammen, - det meste fra allerede ferdigkuttede stoffremster. Den blokka med mest små biter, er sydd etter en blokk fra boka "Patchwork City" av Elisabeth Hartman.

To barnebarn fikk hvert sitt vognteppe for noen år tilbake. Et prinseteppe for gutten og et prinsesseteppe for piken.

Dette under er vognteppet til den siste piken.

Inger Johanne har sydd lyd-dempere for sønnen sin. Sønnen har han snekret 14 rammer til å ha i taket på sitt multiemdia-rom, og sammen har de forsket på både stoff og vatt, blandt annet om hvor brannfarlige de er og hvordan de oppførere seg ved evntuell brann (den syntetiske vatten drypper).

Nå er mor nesten ferdig med å streke opp linjer og sy vatteringsømmer på alle flakene. Litt artig å kunne være med på et slikt prosjekt, ikke sant?

Godt å få ryddet litt opp på stofflageret hjemme: Det øverte teppet er sydd sammen med datteren og fra mest Kaffe Fasset stoffer. Teppet med små firkanter lå lenge pent ferdig tilskjært og ventet på å bli brukt.

Åsne sydde hjerter med Helle i stoff med farger som passer godt hjemme. (Hjerteblokk fra Buggy Barn.)

Teppet med ruter var bare noen firkanter satt sammen, men Svein syns det var for fint til å kastes, og med litt ekstra firkanter oppe og nede ble det til et slumreteppe.

Dette teppet har søsteren til Åsne sydd.

Åsne brukte linjalen "Sidekick" i sin duk, og det samme gjorde Hilde i sine dekkebrikker. Linjalen kan fint brukes alene, men også sammen med "Hex 'n more" linjalen.

Greta har sydd seg en fin ny duk.

linker

Husk å sjekke med vår lokale quiltebutikk Quiltefryd om de har stoffene, linjaler, mønstre og bøker først! Quiltelagets medlemmer får 10% på stoffer der.

Sidekick-linjalen: Link til video med bruk av linjalen + flere gratismønstre for de tre andre linjalene.

Buggy Barn: en quiltebutikk som nå er lagt ned. Tidligere eier designer mønster fortsatt litt hjemme, men er pensjonert. Nå heter firmaet Barn Chick Quilts. Mønsteret til hjerteteppet er fortsatt deres mest populære mønster.

Patchwork City er en bok med nye moderne blokker fra Elizabeth Hartman. Blokkene syes mest fra remser og kan settes sammen på mange måter.

 

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...